”Med hud och hår” Grundläggande Dermatologi, Borås

Kurs för veterinärer och djursjukskötare (gärna i team!) och studerande med interesse av dermatologi.

Hudspecialist Babette Taugbøl kommer att gå igenom hur du hanterar din dermatologiska patient korrekt från början till slut för att uppnå bäst resultat. Veterinär Nicole Frost-Nyquist kommer att tala om näringens påverkan på hud- och hudproblem. Babette och Nicole kommer även att visa hur Dr Baddakys produkter kan bidra till en lyckad behandling där det är aktuellt (behandlingsupplägg, behandlingsprotokoll).

Kursen baseras till stor del av fallbeskrivningar och vänder sig till dig med ett intresse för dermatologi, men med liten erfarenhet.

Målet med kursen är att du efter genomgången kurs ska ha redskapen att kunna ta hand om din nästa dermatologi- patient korrekt från starten. Kursen kommer att ge dig en komprimerad genomgång av ektoparasitära hudproblem (sarcoptes, demodikos, loppor osv), bakteriella hudinfektioner (ytliga och djupa pyodermier, furunkulos), Malassezia dermatitis, foder- inducerad klåda och atopisk dermatit.

KURSTILLFÄLLE

Borås 27 april   2017 11.00-17:00 Borås Djurpark

PRIS
900 kr exkl. moms.
I priset ingår kursmaterial, lunch och eftermiddagsfika.

ANMÄLAN
Du kan gå in på www.swevet.se under Utbildning och kursen “Med hud och hår” Grundläggande Dermatologi för att anmäla dig.
Sista anmälningsdatum 10 april 2017.

För mer information kontakta Ida Valentin på utbildning@swevet.se eller 0705 – 14 29 00.

Förelesere:
Babette Baddaky Taugbøl
Dr.med.vet., Specialist i hudsjukdomar hos hund och katt.
Babette arbetar i och är ägare av företaget Dr. Baddaky och har specifikt arbetat inom dermatologi de senaste 20 åren. Hon arbetar som specialist, föredragshållare samt med allergi-program och dermatologiska produkter.
Nicole Frost-Nyquist,
Veterinär, PhD Animal Nutrition.
Nicole har med sin spetskompetens inom nutrition ansvar för kompletteringsfoder hos Dr. Baddaky.